Hak masz modzic silnik w gore, to Gold turbo + 4 hanki (rozne w zaleznosci od mocy) na faro 8mm + jakis Tecg 214 i bedzie git. Jak nawiercic wkretki to w internecie jest tyle zdjec dla 1.8T, ze mozna po ciemku robic :diabelski_usmiech
Przekładnia, regenerować czy kupić nową?!
Zwiń
X
-
Przekładnia, regenerować czy kupić nową?!
Witam, wszystkich miłośników Octavii. Mam takie pytanie, pada mi przekładnia kierownicza w moim RSie i tu zwracam się do wszystkich forumowiczów z prośbą o porade co lepiej, kupić nową przekladnie koszt okolo 900zł czy regenerowć moją koszt od 350 do 550zł lub kupić już zregenerowana za około 500zł z 24 miesieczną gwarancją.Trochę nie ufam regeneracja ale wiadomo jak każdy licze się z groszem. Proszę o poradę i pozdrawiam wszystkich forumowiczów i włascicieli Octavii.
-
-
jar3ko, znajomy w Golfie 4 regenerował gdzieś w Krakowie z gwarancją. Auto przejechało niespełna 6 m-cy i przekładnia się rozszczelniła. Gwarant odmówił ponieważ stwierdził że uszczelnienie było uszkodzone przez piach i kurz, stwierdzili że kierowca nie dbał o czystość przekładni . Auto przejechało może z 3000km na regenerowanej maglownicy. Także z tą gwarancja może być różnie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBGwarant odmówił ponieważ stwierdził że uszczelnienie było uszkodzone przez piach i kurz, stwierdzili że kierowca nie dbał o czystość przekładni .Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Poszukaj bo są zakłady które ją montują ustawiają geometrię i wtedy masz pełną gwarancję.W innym razie zawsze będa sprzeczki a to że mechanik nie tak sie z nia obchodził a to że płyn był zły albo pompa uszkodziła przekładnie.
Co do nowych to też nie wiadomo czy je małe rączki nie składały.
Ja wymieniałem w marcu w O1 maglownice,drążki kpl i końcówki,płyn 690+200rob+100geometria
Ztcw do dzisiaj nic się nie dziejeByła O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
Komentarz
-
Komentarz