Przekładnia, regenerować czy kupić nową?!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Atuta
    Classic
    • 2011
    • 5

Hak masz modzic silnik w gore, to Gold turbo + 4 hanki (rozne w zaleznosci od mocy) na faro 8mm + jakis Tecg 214 i bedzie git. Jak nawiercic wkretki to w internecie jest tyle zdjec dla 1.8T, ze mozna po ciemku robic :diabelski_usmiech
    nauka jazdy Warszawa
  • jar3ko
    Classic
    • 2010
    • 10

Witam, wszystkich miłośników Octavii. Mam takie pytanie, pada mi przekładnia kierownicza w moim RSie i tu zwracam się do wszystkich forumowiczów z prośbą o porade co lepiej, kupić nową przekladnie koszt okolo 900zł czy regenerowć moją koszt od 350 do 550zł lub kupić już zregenerowana za około 500zł z 24 miesieczną gwarancją.Trochę nie ufam regeneracja ale wiadomo jak każdy licze się z groszem. Proszę o poradę i pozdrawiam wszystkich forumowiczów i włascicieli Octavii.

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

jar3ko, znajomy w Golfie 4 regenerował gdzieś w Krakowie z gwarancją. Auto przejechało niespełna 6 m-cy i przekładnia się rozszczelniła. Gwarant odmówił ponieważ stwierdził że uszczelnienie było uszkodzone przez piach i kurz, stwierdzili że kierowca nie dbał o czystość przekładni . Auto przejechało może z 3000km na regenerowanej maglownicy. Także z tą gwarancja może być różnie.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jar3ko, za to mój znajomy regenrował w seacie cordobie i juz dwa lata jezdzi i jest OK - wiec wszystko zalzy jak to ktos zrobi
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• jar3ko
          Classic
          • 2010
          • 10

AdamB, właśnie tego się obawiam że zregeneruję wywalę kasę a za chwilę będzie to samo. Zna ktoś może jakiś zakład z dobrymi opiniami w okolicach Tarnowa,Krakowa ogólnie małopolska.Zastanawiałem się nad firma CSR w Krakowie.

Komentarz

• piociel
            Rider
            • 2010
            • 526
            • Volkswagen

Zamieszczone przez AdamB
            Gwarant odmówił ponieważ stwierdził że uszczelnienie było uszkodzone przez piach i kurz, stwierdzili że kierowca nie dbał o czystość przekładni .
            Że jak? Że co? I co kolega tak sobie spuścił głowę i odszedł? A co mnie obchodzi czystość przekładni? A gdzie to w ogóle jest? Paranoja
            Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
            Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• AdamB
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 8033
              • Octavia IV (NX3)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

piociel, chyba żartujesz, poszło ostro ale zrobili w ramach gwarancji. Ja tylko podaje przykład z życia wzięty.
              Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• niedziela67
                Elegance
                • 2007
                • 767
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Poszukaj bo są zakłady które ją montują ustawiają geometrię i wtedy masz pełną gwarancję.W innym razie zawsze będa sprzeczki a to że mechanik nie tak sie z nia obchodził a to że płyn był zły albo pompa uszkodziła przekładnie.
                Co do nowych to też nie wiadomo czy je małe rączki nie składały.
                Ja wymieniałem w marcu w O1 maglownice,drążki kpl i końcówki,płyn 690+200rob+100geometria
                Ztcw do dzisiaj nic się nie dzieje
                Była O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
                Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
                Wersja na lato - SUZUKI Intruder

Komentarz

• rufus123
                  Rider
                  • 2012
                  • 476

Próbowali wmówić użytkownikowi, że to jego wina. Zawsze warto spróbować, nie? A może się uda

Komentarz

Pracuję...